menu  

Thuiszorg Totaal, zorg met een glimlach
Thuiszorg Totaal, zorg met een glimlach

Aanvaarden van ondersteuning

In Nederland worden senioren met veel keuzes geconfronteerd over waar en hoe te leven als men ouder en kwetsbaarder wordt. Meer dan 90% van de senioren wil het liefst in de eigen woonomgeving blijven leven. De één bereidt zich erop voor dat er op termijn ondersteuning nodig zal zijn, terwijl de ander de beslissing uitstelt tot het moment dat zich een incident voordoet en daardoor tot een keuze wordt gedwongen. Paradoxaal genoeg ligt de wens om onafhankelijk te blijven en de levenskwaliteit te behouden hieraan vaak ten grondslag.


Meer dan de helft (52%) van de mantelzorgers, die op dit moment voor een ouder familielid zorgt, is hiermee begonnen omdat hij of zij niet meer zelfstandig kon functioneren vanwege een blessure, ziekte of medische aandoening. Er zijn ook andere ingrijpende problemen, zoals dementie, depressie, slechte voeding, overlijden van een echtgenoot, eenzaamheid of onveilige situaties die bedreigend kunnen zijn voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van senioren.


Veel senioren zullen hulp weigeren als die wordt aangeboden, laat staan hulp vragen. Zij zijn bang dat ze hun familie tot last zijn of hun onafhankelijkheid zullen verliezen. Het is dus belangrijk dat zorgverleners, volwassen kinderen of andere familieleden bedacht zijn op signalen dat hun dierbare hulp nodig heeft bij zijn of haar leven van alledag.

 

Wij helpen u graag!

Ook in onze dagelijkse praktijk komen we dergelijke problemen regelmatig tegen. Terwijl iedereen ziet dat hulp en ondersteuning noodzakelijk is, directe familieleden wanhopig zijn omdat ze niet kunnen helpen, verzet de senior zichzelf met hand en tand. Dementie speelt hierbij vaak een rol. Onze Zorgverleners en het supportteam doen er alles aan om het vertrouwen te (her)winnen en gezamenlijke oplossingen te realiseren. Uiteraard met behoud van respect en waardigheid in de eigen woonomgeving.


Thuiszorg Totaal biedt gerichte informatie om de signalen te herkennen dat hulp en ondersteuning noodzakelijk is. Ook helpt Thuiszorg Totaal u met concrete maatregelen die u kunt treffen om de weerstand tegen hulp en ondersteuning te overwinnen.

 

 

 

 

arnhem@thuiszorgtotaal.nl
T +31(0)26-2022076