menu  

Thuiszorg Totaal, zorg met een glimlach
Thuiszorg Totaal, zorg met een glimlach

Zorg voor gezondheid en vitaliteit

Ouder worden betekent onherroepelijk dat mensen kwetsbaar worden. Zo neemt de spierkracht af, wordt men eerder moe, hoort en ziet men minder en raakt men sneller uit balans. Naast het normale verouderingsproces krijgen veel senioren te maken met één of meer chronische aandoeningen. De relatie met valincidenten is duidelijk: naarmate men kwetsbaarder wordt neemt het risico op vallen toe. Aan behoud van zelfstandigheid en vitaliteit zal actief 'gewerkt' moeten worden.

 

Met een gezonde leefstijl met voldoende beweging en een goed eet- en drinkpatroon zijn valincidenten te voorkomen. Het probleem is dat veel senioren zich onvoldoende bewust zijn van de eigen kwetsbaarheid. De huisarts kan hierbij een belangrijke rol spelen, maar senioren en hun kinderen kunnen ook zelf veel doen.


Thuiszorg Totaal kan ondersteunen met een 'Persoonlijke Veiligheidscheck' waarmee de senior de eigen kwetsbaarheid beter in beeld krijgt. Pas dan kunnen anderen helpen met persoonlijke oplossingen op maat, noodzakelijk om eventuele ingesleten gedragspatronen te veranderen. Denk hierbij aan gehaast bewegen, onvoldoende rust, een slecht eet- en drinkpatroon.

 

Aanvullend kan persoonlijke ondersteuning op maat (gezelschap, samen dingen ondernemen, samen maaltijden bereiden en nuttigen) de veiligheidsrisico's binnen de perken houden.

 

 

 

 

arnhem@thuiszorgtotaal.nl
T +31(0)26-2022076